Esencja z rozmarynu 100%, olejek naturalny, WYSOKA JAKOŚĆ, 15ml, Shamasa
  • Esencja z rozmarynu 100%, olejek naturalny, WYSOKA JAKOŚĆ, 15ml, Shamasa
  • Esencja z rozmarynu 100%, olejek naturalny, WYSOKA JAKOŚĆ, 15ml, Shamasa

Esencja z rozmarynu 100%, olejek naturalny, WYSOKA JAKOŚĆ, 15ml, Shamasa

42,00 zł
Brutto
Ilość

Olejek z rozmarynu - esencja 100% o wysokiej jakości.

Rozmaryn - roślina wiecznie zielona osiągająca wielkość nawet do dwóch metrów, chociaż w naszych domowych ogródkach zazwyczaj zadowalają nas około pół metrowe pędy chętnie stosowane w kuchni.

Zastosowanie:

  • oparzenia
  • przeciwreumatyczny
  • porost włosów
  • zapobiega obrzękom
  • antybakteryjny
  • przeciwgrzybiczy
  • przeciwutleniacz
  • poprawia cyrkulację krwi
  • bóle reumatyczne
  • łagodzi bóle mięśni
  • pogłębia ciemną barwę włosów

Właściwości:

Bardzo bogaty skład witaminowy (A, C i E), antyoksydanty, mikroelementy a także lotne garbniki sprawiają, że rozmaryn to istna skarbnica dla zdrowia.

Zastosowanie:

Rozmaryn stosowany jest jako płukanka przy zapaleniu dziąseł i aftach oraz opuchliznach.

Przy stanach reumatycznych zalecane są kąpiele z dodatkiem rozmarynu. Przyśpiesza także rehabilitację po złamaniach.

W połączeniu ( kilka kropli) z wybranym olejkiem zimnotłoczonym (np. arganowym) polecany do rozluźniającego masażu bolących mięśni a także przy bólach reumatycznych.

Po dodaniu do maseczki zdecydowanie poprawia kondycję skóry, sprawiając, że ta nabiera blasku i i ma wypoczęty wygląd. W połączeniu z ulubionym szamponem wzmacnia włosy i przyśpiesza ich wzrost.

Szczególnie polecany dla mężczyzn.

To świetny środek odkażający. Po dodaniu do wody idealnie sprawdzi się podczas mycia łazienek, podłóg czy blatów kuchennych z kolei w połączeniu z lawendą stanowi pierwszą linię oporu w walce z molami.

Esencje bezwzględnie należy stosować w rozcieńczeniu łącząc je w zależności od potrzeby z olejem lub wodą.

* przed zastosowaniem należy sprawdzić indywidualną reakcję skóry na olejek

Składniki:

INCI: ROSMARINUS OFFICINALIS LEAF OIL

Zobacz także